Het centrum van Spijkenisse heeft veel ontwikkelmogelijkheden. Gemeente Nissewaard heeft een programma opgesteld genaamd “Nissewaard naar 2040” (hierna Nn2040). In de bredere context van het programma Nn2040 is het busstation een belangrijk onderdeel in de beoogde positionering van het plangebied.

Het huidige busstation is verouderd en voldoet niet meer aan de wensen van de gemeente als integraal toegankelijk busstation. Gemeente Nissewaard heeft de wens het bus- en metrostation Spijkenisse Centrum om te vormen tot een integraal stationsgebied. Dit gebied moet een aantrekkelijk, functioneel knooppunt worden dat tegelijkertijd fungeert als stadsentree richting het centrum van Spijkenisse. Daarom is bij de beoogde de herontwikkeling integraal naar het stationsgebied en de aangrenzende projecten gekeken en zijn bepaalde aangrenzende plangebieden meegenomen in het project. 

Het Werk omvat: 

  • Busstation, inclusief fietsenstalling (inpandig en alleen de inrichting)
  • Busbuffer en parkeerplaatsen;
  • Deelgebied Bliekstraat;
  • Deelgebied Ruwaard van Puttenweg;
  • Parkloper. 

De Aanbestedende dienst heeft voor het Werk een ontwerp ontwikkeld tot en met het niveau van Definitief ontwerp (DO). De Aanbestedende dienst is op zoek naar een bouwteam partner die samen met de Aanbestedende dienst en haar adviseurs het DO verder uitwerkt tot een Technisch ontwerp en bestek (TO) en vervolgens het TO realiseert. 

 
Project foto

Inloggen voor Infrastructureel werk Metro Busstation Spijkenisse

Inloggegevens
E-mailadres
Wachtwoord

Wachtwoord vergeten

Het is op dit moment niet mogelijk je voor dit project te registreren.